top of page

Alegerea sălii pentru banchet – o adevărată provocare pentru miri

Locația aleasă pentru desfășurarea nunții este unul dintre factorii principali care contribuie la succesul sau insuccesul evenimentului. Întotdeauna, recomand mirilor să atragă o atenție deosebită acestui aspect, să calculeze atent bugetul disponibil pentru serviciile restaurantului și să ia în considerație toate cheltuielile suplimentare care pot interveni și despre care din păcate uneori se poate afla abia la sfîrșitul evenimentului.

În primul rînd, atunci cînd începeți căutarea sălii de banchet, recomand să vedeți personal fiecare locație în parte. Dacă aveți deja un organizator de nuntă, acesta va veni cu o ofertă deja adaptată cerințelor voastre, iar în una dintre zilele stabilite de comun acord, veți merge să le vizitați.

Dacă însă vă ocupați independent de organizarea nunții, vă recomand să urmați sfaturile de mai jos.

Înainte de toate, faceți o căutare amănunțită pe forumuri, site-uri de specialitate, rețele de socializare, reviste de nuntă. Ulterior, stabiliți o listă cu maxim 10 locații care v-au plăcut. Mai apoi, telefonați și aflați condițiile generale precum și disponibilitatea în zilele în care vă doriți să petreceți. În final, stabiliți cîte o întîlnire cu administratorii sălilor disponibile.

Înainte de a merge la întîlnire cu managerul restaurantului, ar trebui sa țineți cont de următoarele aspecte:

1. Insistați să discutați cu managerul responsabil anume de evenimentul vostru. În majoritatea sălilor de banchet lucrează mai mulți administratori. Ideal ar fi să stabiliți toate detaliile cu acel manager care va fi responsabil și în ziua evenimentului vostru, astfel, veți evita confuziile;

2. Stabiliți costurile suplimentare celor indicate în contract. Aici trebuie sa fiți atenți la următoarele detalii:

  • plata pentru arenda sălii;

  • costul fiecărei ore suplimentare pe care o veți petrece în sală , în cazul în care restaurantul are o limită de timp pentru eveniment;

  • numărul minim de personae;

  • costul pentru deservirea chelnerilor (unele săli percep o taxa de 10 % din total);

  • supliment în cazul în care veți avea alți prestatori de servicii decît cei pe care îi propune administratorul (muzica, foto & video, moderator…);

  • care sunt condițiile referitoare la băutură, cum se va prezenta aceasta pe mesele invitaților și la fourchette;

  • cum și cît se va achita pentru vesela deteriorate;

  • supliment pentru închiderea altei / altor săli de banchet care fac parte din același restaurant (daca este cazul);

3. Concretizați cum vor fi aranjate mesele pentru evenimentul vostru, pentru numărul de persoane planificat și ce formă vor avea (rotunde, patrate, dreptunghiulare). Totodată, ideal ar fi să vezi sala anume astfel amenajată, ca să îți poți face o idee despre cît loc vor ocupa mesele și cît spațiu ramîne pentru dans.

4. Un alt aspect este cel legat de decor și amenajare. Indicați în contract elementele de decor de care dispune sala, costul acestora și condițiile pentru a putea beneficia de acesta. Dacă totuși, doriți o amenajare a sălii mai specială și ați apelat la serviciile unui decorator profesionist, vă îndemn să comunicați administratorului acest fapt și să întrebați ce restricții au în acest sens. Notez că în unele restaurante nu se permit anumite elemente de decor.

5. O atenție deosebită ar trebui să atrageți asupra meniului. Cereți restaurantului să vă arate ce bucate pregătesc, cantitățile și tarifele. Astfel, puteti planifica mai eficient bugetul.

6. Stabiliți cine va achita comenzile suplimentare ale oaspeților, dacă restaurantul ales dispune de un bar separat sau o terasă. Indicați neaparat în contract dacă voi sau invitații își vor plăti individual alte consumuri decît cele comandate de miri.

7. Stabiliți din timp cînd se vor servi principalele bucate. Faceți un timing-plan al nunții pe care să îl înmînați managerului, unde veți indica fiecare etapă a evenimentului. Mirii care colaborează cu un organizator sau un coordonator specializat de nuntă, pot fi mai relaxați, deoarece aceste detalii sunt discutate anticipat între cele 2 părți.

8. Aflați pînă la ce oră și în ce condiții puteți folosi focurile de artificii. Indicați în contract aceste detalii (mai ales pentru sălile amplasate în apropierea localităților).


Sunt sigură ca veți reuși să gasiți cea mai bună opțiune pentru sărbătoarea voastră. Iar dacă aveți nevoie de suport, sunt mereu la dispoziția voastra cu cele mai actuale informații.

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
bottom of page